|
ចាប់ពី ១០-១២ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ២០១៥ លោក ហ៊ីមខទៀត និង លោក ផុន ខេមរា បុគ្គលិក ស.អ.ក ចូលរួមក្នុង សិក្ខាសាលាថ្នាក់តំបន់ ចំនួន ៣ ថ្ងៃ ស្តីពី “ការគាំទ្រវិស័យស្រូវអង្ករ សម្រាប់កាត់បន្ថយភាពក្រីក្រ នៅក្នុងមហាអនុតំបន់ទន្លេមេគង្គ” នៅឯសណ្ឋាគារ Peninsula ទីក្រុងបាងកក ប្រទេសថៃ។
|
|
|
កំពង់ផែស្វយ័ត ភ្នំពេញ (ក.ស.ភ.) បានចេញសេចក្តីជូនដំណឹងអំពី ការគិតថ្លៃបញ្ចុះតម្លៃលើកដាក់លើទីលាន (LoLo Charge) ទៅលើការនាំចេញផលិតផលកសិកម្មកម្ពុជា ទៅកាន់បណ្តាប្រទេសដទៃទៀត ដោយចាប់ពីថ្ងៃទី ០១ ខែកញ្ញា ឆ្នាំ២០១៥ នេះតទៅ ក.ស.ភ. នឹងធ្វើការបញ្ចុះតម្លៃលើកដាក់លើទីលាន (LoLo Charge) មកត្រឹម 36.00 (ពុំទាន់រួមបញ្ចូលVAT10%) ក្នុងមួយទូកកុងតឺន័រ២០ហ្វីតសម្រាប់ការនាំចេញរាល់ទំនិញជាកសិផល ទាំងអស់តាមច្រក ក.ស.ភ. លើកលែងតែដំណាំកៅស៊ូ។
|
|
|
នៅថ្ងៃសៅរ៍ទី២ ដល់ ៣ ខែមិនា ឆ្នាំ២០១៩ លោក មូល សារិទ្ធី អគ្គលេខាធិការសហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជា បានដឹកនាំក្រុមការងារសហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជាជួបសំណេះសំណាលជាមួយ សហគមន៍កសិករដំដែលជាខេត្តមានសក្តនុពុលកសិកម្មនៅតាមបណ្តោយបឹងទន្លេសាប ។
|
|
|
នៅថ្ងៃទី ០៤ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ២០១៥នេះ បុគ្គលិកលេខាធិការដ្ឋានសហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជា ៣រូប បានចុះទៅទស្សនកិច្ច និងជួបប្រជុំជាមួយតំណាងសហគមន៍កសិករប្រើប្រាស់ទឹកប្រព័ន្ធធារាសាស្រ្តស្ទឹងជីនិត
|
|
|
នៅរសៀល ថ្ងៃទី២៣ ខែ មិថុនា ឆ្នាំ ២០១៥ គណៈកម្មាធិការប្រតិបត្តិទីផ្សារសម្រាប់ការនាំចេញអង្ករកម្ពុជា បានរៀបចំកិច្ចប្រជុំគណៈកម្មាធិការលើកទី ១០របស់ខ្លួននៅការិយាល័យ ស.អ.ក ក្រុងភ្នំពេញ ។ សមាជិករបស់គណៈកម្មាធិការប្រតិបត្តិទទួលបន្ទុកផ្នែកផ្សព្វផ្សាយទីផ្សារ ៨នាក់បានចូលរួមក្នុងកិច្ចប្រជុំ ។ ប្រធានបទ ៤ សំខាន់ៗដែលត្រូវបានលើកពិភាក្សានៅក្នុងកិច្ចប្រជុំរួមមាន៖ (១) មេរៀនដែលទទួលបានពីពិព័ណ៌និងបេសកកម្មទីផ្សារនៅក្នុងប្រទេសចិន (២) តួនាទីរបស់ ស.អ.ក ក្នុងពិព័ណ៌អន្តរជាតិ និងបេសកកម្មទីផ្សារនាពេលខាងមុខ (៣) ដំណើរទស្សនកិច្ចទីផ្សារនៅក្រៅប្រទេស សម្រាប់អ្នកតំណាង ស.អ.ក និង (៤) ពិភាក្សាទៅលើស្តង់ដារ និងនិយមន័យរបស់ម៉ាកអង្ករកម្ពុជា។
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
នៅថ្ងៃទី30 ខែមីនា ឆ្នាំ2017 បុគ្គលិក សម្របសម្រួលការងាររបស់សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជាប្រចាំតំបន់៤ បានជួបពិភាក្សាជាមួយលោក Sven Brauli និង លោកស្រីLiselotte UNSELD ទីប្រឹក្សាផ្នែកសេដ្ធកិច្ចនៃភ្នាក់ងារសហប្រតិបត្តិការអាឡឺម៉ង់។
|
|
|
|
|
|
សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជា រួមទាំងសមាជិករបស់ខ្លួនចំនួន ១៤ បានចូលរួមកម្មវិធី លើកទី ៥០ នៃការតាំងពិពណ៏ម្ហូបអាហារលំដាប់ថ្នាក់លេខ១របស់ពិភពលោក ដែលមានឈ្មោះថា SAIL។
|
|
|
|
|
|
អតិរេកផលិតកម្មស្រូវរបស់ប្រទេសកម្ពុជា 4លាននាក់ ក្នុងមួយឆ្នាំ និងមានគុណភាពខ្ពស់នៃពូជក្រអូប និងមិនក្រអូបរបស់ខ្លួនដែលបានអនុញ្ញាតឱ្យប្រទេសនេះដើម្បីបើកការឆ្ពោះទៅរកទីផ្សារនាំចេញក្នុងរយៈពេល 4-5 ឆ្នាំមកហើយ។ ប្រភេទក្រអូបរបស់ខ្លួនអង្ករ Rumdol, បានឈ្នះតំណែងអង្ករល្អបំផុតរបស់ពិភពលោកក្នុងរយៈពេលពីរឆ្នាំជាប់គ្នានៅកោះបាលីក្នុងឆ្នាំ 2012 និងហុង-ហុងកុងក្នុងឆ្នាំ2013 ដោយមានដីដែលអាចរកបាន និងមានជីជាតិដ៏ធំរបស់ខ្លួនកម្ពុជាត្រូវបានកំណត់ទៅមើលការដាំដុះស្រូវដុះបន្ថែមទៀតនៅក្នុង
|
|
|
|
|
|
នៅថ្ងៃទី ២៧ ខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ ២០១៥ នៅនៅការិយាល័យលេខាធិការដ្ឋាន ស.អ.ក ក្រុងភ្នំពេញ មានរៀបចំកិច្ចប្រជុំជាមួយតំណាងក្រុមហ៊ុននាំអង្ករចេញជាប់ចំណាត់ថា្នក់ខ្ពស់ទាំង ១៥ ដើម្បីជជែកពិភាក្សាអំពី គំនិត Consortium ក្នុងការនាំចេញ និងការកសាងវប្បធម៌ថ្មីរួមមួយក្នុងការជួយគ្នាថែរក្សាតម្លៃនិង
|
|
|
|
|